CT Artikler  I  Verdt å lese

Fremtiden

Jeg møter Hans Olav Bakås på vei til møte hos IKT Norge, hvor vi blant annet skal diskutere fremtidens kundesenter. Hans Olav er nå administrerende direktør Terki, et IT selskap med kontor i Sandefjord. Han kom til Terki fra stillingen som Head of Customer Excellence i If, der han tidligere også har hatt ansvar for alle kundesentrene til If. Hans Olav har lang erfaring med innovasjon, teknologi og digitalisering knyttet til kundeservice og kundeopplevelser. Han er i dag også styremedlem i NORDMA.
Vi har kjent hverandre en tid, og jeg ser alltid frem til å treffe Hans Olav. Interessante diskusjoner om tema vi begge to brenner for. Som alltid snakker vi om trender og fremtiden. Av alle ting sitter vi i møterommet ”Fremtiden” hos IKT Norge. Morsomt.Hva tenker du om suksesskriterier i forhold til gode kundeopplevelser fremover?


- Det skjer svært mye spennende utvikling på teknologisiden i dag. Digitalisering, automatisering, roboter og chatbots har i løpet av kort tid blitt tema i mange bedrifter og i offentlig sektor. Utviklingen går fort, og vi ser at mange bedrifter er usikre på hvilke valg de skal gjøre for å henge med. Det er klart at analoge og digitale løsninger i god samhandling vil gi helt nye dimensjoner i kundedialogen fremover. Mye handler om digitalisering og teknologi, men jeg tror de som lykkes best er de som evner å finne det gode samspillet mellom mennesker og teknologi som gir økt nytte og verdi for kundene. Det handler definitivt ikke bare om å digitalisere for å redusere kostnader. Da får man fort et internt fokus. Vi er på vei inn i en ”holistisk” fremtid der funksjoner og prosesser ses i en dynamisk og integrert sammenheng, hvor det har aldri vært viktigere å ha gode og sterke relasjoner til sine kunder enn nå. Digitaliseringer gjør at alt blir likere og enklere og raskere å kopiere. Vi ser også at nye delingsøkonomier utfordrer og gir nye muligheter med helt andre drivere.


”Fremtiden er analoge og digitale løsninger i god samhandling”